2024. május 3., péntek

Kelebián debütál a délvidéki válogatott

Elérkezett a nyáron megalakult délvidéki magyar válogatott hivatalos bemutatkozásának pillanata, hiszen holnap 18 órakor a magyarországi Kelebián játszik majd, a helyi csapat pályaavatóján fut ki a gyepre az Apró Attila irányította együttes.

A kelebiai pályaavató ünnepség fővédnöke Kalmár Ferenc, Magyarország szomszédságpolitikáért felelős miniszteri biztosa. A felújított játéktér ünnepélyes átadása 17.15-kor kezdődik, a magyar és a szerb himnuszt követően beszédet mond Maczkó József, Kelebia község polgármestere, az MLSZ képviselője, majd a pályát Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök áldja meg.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a kelebiaiak ránk gondoltak, hogy mi játsszuk az első mérkőzést az új pályán. Az időpont miatt mi is az amatőr felnőttek és az akadémisták közül tudtuk összeállítani a keretet, ezúttal a negyedosztálynál lejjebb szereplő és a tehetséges utánpótláskorú játékosok kaptak meghívót” – nyilatkozta a szegedma.hu-nak Apró Attila csapatvezető.

A délvidéki magyar labdarúgó-válogatott pénteki kerete, kapusok: Özvegy Tamás (Dunakanyar, Szentendre), Szökő Tamás (Óbecse).

Védők: Rigó Ervin (Törökbecse), Mácsai Dávid (Szeged), Szalai Áron (Dunakanyar, Szentendre), Lackó Zsolt (Tisza, Adorján), Papdancsó Igor (Potisje, Magyarkanizsa), Rúzsa Iván (Potisje, Magyarkanizsa), Berec Illés (Vinogradar, Hajdújárás), Mezei Olivér (Szentlőrinc).

Középpályások: Barta Ottó (Tiszasziget), Hatala Krisztián (Nyers István Akadémia, Tóthfalu), Nagy Zoltán (Tisza, Adorján), Crkvenjakov Dalibor (Mórahalom), Pócs Dániel (Mórahalom), Faragó Dávid (Puskás Akadémia U17, Felcsút), Bohata Ádám (Kaposvári Rákóczi U19).

Csatárok: Mihalecz Sándor (Óbecse), Besenyi Ervin (Nagyatád), Csanádi István (III. Kerület TVE U21), Kerekes Krisztián (DVSC/DLA U18).