2024. május 6., hétfő

Kishegyesi diákok a Bakonyban

Jutalomkiránduláson vettek részt a kishegyesi általános iskola tanulói

Kishegyesi diákok egy csoportja a múlt hétvégén érkezett haza egy közel egyhetes jutalomkirándulásról. Az út során eljutottak Magyarország csodálatos természeti tájaira, izgalmas programokon vettek részt, és közben sok új ismerettel is gazdagodtak. A kirándulás ingyenes volt a gyerekek számára, a költségeket a Bakonyerdő Zrt. állta, s egyben a programot is ők állították össze a diákok számára.

Tamara Bulatović földrajztanár, a gyerekek egyik kísérő pedagógusa arról számolt be lapunknak, hogy a Bakonyerdő Zrt. már májusban felvette a kapcsolatot az iskolával, és felajánlott egy teljes ellátású kirándulást a gyerekek számára. Azért a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolára esett választás, mert az iskola tehetségpont, és aktív környezetvédelmi csoportja van, a Bagolysuli. Amint megtudtuk, a kiránduláson kimagasló eredményeket elért tanulók vehettek részt.

– Azokat a diákokat jutalmaztuk ezzel a kirándulással, akik eredményeket értek el különböző versenyeken. Mivel a hangsúly a biológián és az ökológián volt, ezért olyan 5–8. osztályos tanulókat választottunk, akik biológiaversenyen vettek részt, de más tantárgyakból is szép eredményeket értek el. Összesen tizenhat gyermek és két kísérő tanár vett részt a kiránduláson – mondta el Bulatović, majd arról is beszámolt, hogy több helyszínre is ellátogattak, és izgalmas programokon vettek részt. Többek között megnézték a tihanyi Levendula Házat, fürdöttek a Balatonban, Balatoncsicsón voltak egy vadászlesen, lőttek puskából, készítettek virágot gyapjúból, telefontokot bőrből, jártak a keszthelyi vadasparkban, a Tapolcai-tavasbarlangban, a bakonybéli Pannon Csillagdában stb. A különböző programok nemcsak a szórakozást szolgálták, hanem ismeretterjesztő jelleggel is bírtak.

– Sok olyan dolgot tekinthettünk meg, amire a gyerekeknek szükségük lesz tanulmányaik során is. Ha csak a földrajzi részét nézzük, olyan barlangokban jártunk, ahol láthattak cseppkőképződést, és megismerhették a Pannon-térség fejlődését. Azt hiszem, a gyerekek maradandó élménnyel gazdagodtak – mondta el a földrajztanárnő.

A kirándulás teljes költségét, valamint a csoport utaztatását Magyarország területén a Bakonyerdő Zrt. állta, a határig való eljutást, majd visszajutást a Nők Kishegyesi Fóruma és Kishegyes község önkormányzata biztosította a gyerekek számára, számolt be Bulatović.