2024. május 5., vasárnap

Szombaton Hármastalálkozó

Augusztus elsején, szombaton tizenegyedik alkalommal rendezik meg Bezdánban a csatornaparton a most már hagyományosnak számító Hármastalálkozót.

Szombaton benépesül a csatornapart (Fotó: Fekete J. József)

Szombaton benépesül a csatornapart (Fotó: Fekete J. József)

A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik a kézművesek kirakodó vásárával. Az évről évre mind több látogatót vonzó rendezvényen bemutatkoznak a bezdáni és a környékbeli civil szervezetek, egyesületek. A gyerekek kézilabdázhatnak, illetve számos egyéb játékban vehetnek részt. A felnőttek sakkban, célba dobásban, de még pálinkafőzésben is összemérhetik tudásukat.

Délután egy órától a csatornán sárkányhajó-párbajt tartanak. Ebben két hatfős csapat küzd egy-egy hajóban, egymással szemben ülve, és az győz, akinek előbb sikerül két méter távolságra eltolni a másik hajót.

A szabadtéri színpadon délután négy órától kulturális műsor kezdődik magyarországi, horvátországi és szerbiai fellépőkkel. Este nyolc órától rockkoncertekre kerül sor, amelyet a béregi Tamburaši együttes indít, majd a nagykikindai Vanya Con Trios folytatja a közönség szórakoztatását, végül föllép a Sonja Bakić & Jive Band zenekar.

A rendezvénynek gasztronómiai oldala is van, egész nap több helyen lehet majd tájjellegű ételeket fogyasztani. Idén a kulináris finomságokat kedvelők a nyárson sült ökröt is megízlelhetik.

A Hármastalálkozó fő szervezője a Pulzus civil szervezet.