2024. május 7., kedd

Sok a szemét Bácsföldváron

Bácsföldváron, a Holt-Tiszán lévő hídnál nemrégiben mólót állítottak fel, a fiatalok pedig egy homokos röplabdapályát is előkészítettek. A faluban így nyáron igazán kellemes környezetben lehetne strandolni, de a Gyöngyszigetnél lévő Holt-Tisza Természetpark területét ellepő szemét megkeseríti a falusiak életét.

Goran Popović, a bácsföldvári helyi közösség titkára a mojbečej hírportálnak nyilatkozott arról, hogy a településről hetente csak egyszer viszik el a szemetet, ami kevés, az igencsak látogatott strand területét nyaranta mindenképpen gyakrabban kellene megszabadítani a hulladéktól. Ezt a partszakaszt különösen hétvégénként keresik fel sokan, ezért ezt követően pár napig rengeteg eldobott szemét hever mindenfelé.

Goran Popović elmondása szerint a szemét nem csak a védettnek minősített természetparknál okoz gondot, hiszen problémát jelent a csúrogi úton található illegális szemétlerakó is, amely az út tövében, a lakóházaktól mindössze tíz méternyire alakult ki. A felszámolására már eddig is voltak kísérletek, de ezt a munkát a helyi közösség önerőből nem tudja felvállalni.