2024. május 6., hétfő

A golyó a „hibás”

Az e heti botrányos lottósorsolás kapcsán a Blic belgrádi napilap bennfentesekre hivatkozva pénteken arról tájékoztatott, hogy a szakértők a famózus 21-es golyón rongálódást mutattak ki. A rendőrségi szakértők szerint a rongálódást nem a szerencsekerék okozta. Azt, hogy miért rongálódott meg a golyó, egyelőre nem tudni, írta a Blic.

A keddi lottósorsolás élő közvetítése során a képernyő bal alsó sarkában a grafikai kijelzőn a harmadik kihúzott számot követően megjelent a negyedik kihúzott szám, amely azonban nem a szerencsekerékből kiguruló golyón látható 27-es, hanem a 21-es volt. Egy másodperccel később a képernyőre kiírták a 27-es számot is, így a négy kisorsolt szám után öt szám volt látható a képernyőn. Ezt követően sorsolták ki az ötödik számot. A szerencsekerékből ekkor kihúzott golyón a 21-es szám szerepelt, pont az, amelyiket 33 másodperccel korábban kiírtak a képernyőre. A belgrádi Felső Ügyészség az ügy kivizsgálását rendelte el.

Aleksandar Vulović, a Szerbia Állami Szerencsejáték igazgatója erkölcsi okokra hivatkozva két nappal később benyújtotta lemondását. A szerencsejátékokat szervező vállalat korábban technikai okokkal indokolta a történteket. Azzal érveltek, hogy élő adás során történhetnek hasonló hibák, a számok kiírásáért felelős grafikai munkatárs hibázott.