2024. május 4., szombat

Halálos baleset Szabadkán

Egy 22 éves fiatalember életét vesztette, további két személy pedig súlyos sérüléseket szenvedett abban a közlekedési balesetben, amely szombaton hajnali fél 4-kor történt Szabadkán, a Szegedi úton.

A szerencsétlenséget az okozta, hogy S. Š. (22) elveszítette az uralmát Opel típusú járműve felett, lerepült az útról, és egy fának csapódott. A sofőr a helyszínen életét vesztette, utasai pedig súlyos sérüléseket szenvedtek, ezért beszállították őket a szabadkai kórházba.

A szemtanúk beszámolója szerint a személygépkocsi átszakította az út menti védőkorlátot, és akkora erővel csapódott neki az egyik út menti fának, hogy a motorja kiszakadt a motortérből, és az egyik lakóépület előtt lévő két pad közé esett, amely több méternyire volt a baleset színhelyéről. Mint megjegyzik, a baleset helyszínére gyorsan megérkeztek a rendőrök és a mentőautók (3 rohamkocsi érkezett), majd a tűzoltók is, és megpróbálták kiszabadítani az autóban rekedt utasokat. A szemtanúk beszámolója szerint az összeroncsolódott autó hátsó ülésén utazó fiatalembert könnyen kiszabadították, az autó elejében lévőkhöz azonban csak a tűzoltók segítségével tudtak hozzáférni, majd miután kiszabadították az autóból az autó vezetőjét, ő a többszöri újjáélesztés ellenére a hordágyon halt meg. Nem hivatalos információk szerint a hátsó ülésen lévő utas kartöréseket szenvedett, az anyósülésen utazó fiatal pedig életveszélyes állapotban van. A helyszínelést a szabadkai helyettes ügyész végezte a rendőrség jelenlétében.