2024. május 4., szombat
NAGYBECSKEREKI SÖRNAPOK

Rekordokat döntöttek

Három nappal a rendezvény megtartása után tegnap elhangzott az első hivatalos értékelés a XXX. nagybecskereki Sörnapok vendéglátó-ipari rendezvényről. Ismerve a korábbi gyakorlatot, már ez is a maga nemében egyfajta rekord, mivel sokszor hetekkel, sőt hónapokkal később tették közzé a hivatalos beszámolókat a rendezvényről. De a szervezők emellett más rekordok megdöntéséről is beszámoltak.
Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere és Dragan Vulešević, a helybeli Turisztikai Központ igazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón kihangsúlyozták, hogy a jubiláris rendezvény volt az eddigi legjobb és szinte minden eddigi eredményt túlszárnyaltak.
A polgármester kifejezte megelégedettségét, hogy Nagybecskerek még egyszer megmutatta, hogy jó házigazdája a rendezvényeknek.

(Fotó: Kecskés István)

(Fotó: Kecskés István)

– Megelégedéssel tölt el, hogy az idei Sörnapok voltak az eddigiek sorában a legsikeresebb. Az idén volt a legtöbb látogatója a rendezvénynek, a gazdasági szakértőink első becslése szerint pedig a városba az öt nap alatt legkevesebb négymillió eurónyi dinárt költöttek el. Ezek nagyon jó hírek, amihez hozzájárultak az újságírók, akik tudósítottak a rendezvényről és a rendőrség, amely munkájának köszönve – a rendkívüli látogatottság ellenére – nem történt egyetlen komolyabb incidens sem – összegezte Čedomir Janjić polgármester, kifejezve reményét, hogy a nagybecskereki Sörnapok jövőre felkerül Szerbia turisztikai kínálatának a listájára.
Dragan Vulešević elmondta, hogy az ötnapos rendezvénynek négyszázezer látogatója volt. A rendezvényeket 15 színhelyen tartották, amelyeknek mintegy kétezer aktív szereplője volt. A leglátogatottabb fellépése Svetlana Ražnatovićnak volt. A Turisztikai Központ igazgatója egyben felhozta annak a lehetőségét, hogy a város további vendéglátó-ipari rendezvényeket szervez, mint például az Aratás Napját.
Néhány civil szervezet és ellenzéki politikus szerint a Sörnapokra fölöslegesen sok pénzt költöttek. A tegnapi sajtótájékoztatón közölték, hogy a költségvetésből eddig 24,18 millió dinárt fordítottak a rendezvényre. Ebben az összegben még nincs benne az áramszolgáltatási díj, amelynek az összege csak később véglegesül. Ugyanakkor a költségvetésbe 9,17 millió dinár lett befizetve, de ezenfelül még négymillió dinárt várnak a tartománytól és ötmillió dinárt a köztársaságtól. Egyéb befizetésekre is számítanak. A rendezvény nyilván hasznot hozott a vendéglátósoknak, kereskedőknek, taxisoknak és más szolgáltatóknak is.