2024. május 6., hétfő

Feladta magát a rendőr

A belgrádi rendőrség pénteken őrizetbe vette a 33 éves belgrádi D. M. rendőrt, aki azzal gyanúsítanak, hogy megölte apját, a 65 éves J. M.-et – olvasható a belügyminisztérium közleményében. A gyanú szerint D. M. több lövést adott le apja fejére, majd elmenekült a helyszínről. A gyanúsított apja a helyszínen életét vesztette.

A lövöldözésről a szomszédok értesítették a rendőrséget, a rendőrök a helyszénre kiérkezve körbevették a házat, azt gondolták ugyanis, hogy a gyanúsított bezárkózott az emeleti lakásba, ám a készenléti egység nem talált ott rá. Néhány órával a gyilkosság után azonban a tettes értesítette felettesét arról, hogy bűncselekményt követett el, majd feladta magát. A helyszínelést a belgrádi Felsőbb Ügyészség helyettes ügyésze végezte el, és utasítást adott a gyanúsított 48 órás őrizetbe vételére.

A családi tragédiát állítólag a családi házukkal kapcsolatos vita váltotta ki. A rendőrök a családi ház előtt parkoló szolgálati autóban találták meg a gyanúsított fegyverét, a bűnügyi szakértők állapítják majd meg, hogy az volt-e a gyilkos fegyver.