2024. május 2., csütörtök

Ma és a hétvégén a Népkörben

A kommunikáció művészete

A Magyar Mozgalom ma 19 órai kezdettel tartja meg a Népkör MMK épületében az első Közéleti kávéház elnevezésű rendezvényét, amelyen dr. Samu János, az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának docense A kommunikáció művészete címmel tart vitaindító előadást.

Barátsággal Európa jövőjéért

A Népkör Magyar Művelődési Központ a százhalombattai Magyarok Öröksége Alapítvánnyal, a nagyenyedi Liviu Rebreanu Művelődési Központtal, a nagykeszi ECCLESIA Polgári Társulással és a kyjovi Kyjovske-Slovacko v pohybu szervezettel 2015. október 9-e és 11-e között, a Népkör Magyar Művelődési Központ székházában Barátsággal Európa jövőjéért címmel, a Europe for Citizens támogatási program keretében és támogatásával találkozót szervez, áll a Népkör közleményében.

A háromnapos program alatt elsősorban a Népkör és a magyarországi, romániai, cseh, szlovák partnerek mindennapjait meghatározó témákat járják körül és próbálják meg körülírni a jobb és sikeresebb Európai Unió kialakítása útjának szemszögéből. Mindez különböző tematikus programok, szakmai találkozók, kreatív műhelyek, nemzeti bemutatók, tudás- és tapasztalatcserére, a nemzetek közötti álláspontok közelítésére, megerősítésére lehetőséget nyújtó beszélgetések, a kulturális sokszínűség, a kulturális örökség menedzsment fontosságát hangsúlyozó kisrendezvények keretében zajlik majd. A rendezvény ingyenes. (-)