2024. április 27., szombat

Amerikai kongresszusi képviselő Zentán

Steve King republikánus képviselő élénken érdeklődik a zentai csata és városunk iránt

Nemrégen magánlátogatáson járt Zentán Steve King republikánus párti képviselő, akit elkísért az Egyesült Államok belgrádi nagykövetségének néhány munkatársa.

Fotó: Herédi Krisztián

Fotó: Herédi Krisztián

King hivatalos úton tartózkodott Szerbiában, és mielőtt Zentára látogatott volna, az USA belgrádi nagykövetsége értesítette Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetét, hogy vendég érkezik a városba, és kalauzolják el, mutassák be neki a várost és nevezetességeit. Steve King Iowa állam egyik képviselője az USA kongresszusában, és élénken érdeklődik Zenta történelme, különösen pedig a zentai csata iránt. A turisztikai iroda munkatársai megmutatták az amerikai vendégnek a városháza tornyában található Zentai Csata Emlékkilátót, a terepasztalt a nevezetes csata makettjével, valamint ellátogattak a Tisza-parti emlékhelyre, és megtekintették a csata tényleges helyszínét, illetve annak a legközelebbi pontját a város alatti partszakaszon. A vendég szerint a zentaiak egy aranybányán ülnek, és koránt sincsenek kihasználva a híres történelmi esemény és a hozzá kapcsolódó történések turisztikai és egyéb lehetőségei.

Felvételünkön: Dejan Gajić, az USA belgrádi követségi alkalmazottja, Raško Ramadanksi zentai archeológus, Laskovity Kornél, a turistairoda vezetője, Steve King és Kevin Furey, a követség munkatársa.