2024. május 2., csütörtök

Szövés és fazekasság

(Diósi Árpád felvétele)

(Diósi Árpád felvétele)

Szabadkán, a Vajdasági Magyar Folklórközpontban pénteken nyílt meg a VMF által 2014/15-ben szervezett alapszintű szövő- és fazekas-felnőttképzés hallgatóinak vizsgadarabjait bemutató kiállítás. Az egybegyűltekhez Pál Edit, a VMF soros elnöke szólt:

– Első éven két tanfolyamunk volt, fazekasság és szövés. Nagyon szép kiállítás jött össze, dicséretes darabokkal. Reméljük, hogy jövőre a második évfolyamra is beiratkoznak a hallgatóink. Szeretnénk Magyarország és a tartomány felé pályázni. A hallgatók az alapfokú képzésről szóló tanúsítványt jövőre vehetik át ünnepélyes keretek között a Polák Margit hímzéspályázati kiállításon – hallottuk Pál Edittől.

A fazekas tanfolyam hallgatói Frindik Ramóna Topolyáról, Jónás Mária és Kormányos Erzsébet Magyarcsernyéről, Kiss Katalin Zentáról, Szabó Ferenc, Szilágyi Tímea és Tokai Mónika Szabadkáról. A szövőtanfolyam hallgatói Papp Ágnes és Kanyó Anikó Topolyáról, Nagy Bettina Ásotthalomról, Perna Melinda Szabadkáról és Torok Márta Bácskossuthfalváról. A kiállításon részt vevő hallgatók szombaton vizsgáznak.