2024. május 4., szombat

Díjazták a legjobb hallgatókat

A Kar napját ünnepelte a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Az MTTK Kar napi ünnepségére tegnap került sor. Ünnepi beszédet dr. Lepeš Josip megbízott dékán mondott. Az egybegyűlteket prof. dr. Srđan Kolaković, az Újvidéki Egyetem tanácsának elnöke, prof. dr. Irella Bogut, az eszéki Tanítóképző Kar tudományos dékánhelyettese, prof. dr. Željko Vučković, a zombori Pedagógiai Kar dékánja köszöntötte, Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár pedig írásban küldte el üdvözletét.

A továbbiakban prof. dr. Czékus Géza számolt be az MTTK legutóbbi évéről és történéseiről, a Hallgatói Önkormányzat tevékenységéről pedig Bús Attilától, a HÖK elnökétől értesülhettünk.

A rendezvény folyamán sor került a legjobb hallgatók jutalmazására. Ebben az évben is pénzjutalomban részesültek azok a hallgatók, akik kiemelkedő tanulmányi átlaggal fejezték be az előző tanévet. A díjakat dr. Németh Ferenc dékánhelyettes adta át. A legjobb eredményt felmutató hallgatók: Balassa Boglárka Bettina, Kalmár Éva, Huszka Lilla, Szitás Teodóra, Károly Adrienn és Nagy Lilla. A legjobb diplomás hallgató: Bašić Palković Gréta. A legjobb master diplomás hallgatók: Bognár Renáta és Gyalus Csilla. A 2011-ben alapított Katalin-díj idén is kiosztásra került. A díjat prof. dr. Káich Katalin professor emerita adta át. Az idei díjazott: Bognár Renáta. A továbbiakban dr. Ivanović Josip dékánhelyettes okleveleket adott át azoknak a hallgatóknak, akik a 2014/15-ös tanévben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak egy-egy tudományterületen.

Az est folyamán oklevelet kapott Gyurcsik Katalin nyugdíjas óvónő is, majd pedig dr. Lepeš Josip köszöntötte a Katalin-névnaposokat: Káich Katalint, Gyurcsik Katalint és Hegedűs Katalint. Az MTTK két munkatársa töltött be idén jubileumi munkaévet, Torok Melinda tanárnő és Fabó Ildikó, nekik gratulált dr. Pintér Krekity Valéria.

A rendezvény folyamán fellépett a Kar kórusa, akiket dr. Huszár Elvira készített fel, Szabó Bernadett dr. Görög Noémi felkészítésében, Csóka Szabolcs és a Kar hallgatói.