2024. május 5., vasárnap
LABDARÚGÁS

Egygólos vereség is belefér a Partizannak az utolsó körben

A belgrádi Partizan labdarúgócsapata harmadik győzelmét is elkönyvelte az Európa-liga-csoportkör 5. fordulójában, eredményes utolsó fél órát produkálva, Andrija Živković és Aboubakar Oumarou góljával fordított Alkmaarban, az AZ vendégeként, és 2:1-es sikerével nagyon közel került a kieséses szakaszhoz. Az L csoport másik meccsén az Athletic Bilbao ugyancsak idegenben verte az Ausburgot 3:2-re, így megszerezte a csoportelsőséget. Az utolsó fordulóban, december 10-én a fekete-fehér együttes éppen az Augsburgot fogadja, és amennyiben nem szenved egygólosnál nagyobb arányú vereséget, mindenképp továbbjut a legjobb 32 közé – természetesen mindennemű győzelem vagy döntetlen esetén is ugyanez lenne a helyzet. Mivel azonos pontszám esetén az egymás közti eredményeket nézik, és a Partizan az első meccsen 3:1-re nyert Augsburgban, Belgrádban a 2:0-s vereség is belefér, hiszen idegenben lőtt több góllal még mindig meglenne a továbbjutás – minden más kétgólos vagy nagyobb arányú vendégsiker az európai kupaszereplés végét jelentené.

A győztes gólt szerző támadó, Andrija Živković szerint sikerük titka a szívósságukban rejlik: „Hittünk a győzelemben akkor is, amikor vesztésre álltunk. Nem tudtuk az augsburgi meccs állását, de egytől egyig hittünk benne, hogy fordíthatunk. Mi egy olyan csapat vagyunk, amely kitart a végletekig – fogalmazott, az utolsó fordulóra pedig támadó szellemű játékot ígért: Tudunk hatékonyan védekezni az Augsburggal szemben, de a győzelemre fogunk hajtani. Nem fogunk számolgatni.”

A 24 továbbjutást érő helyből eddig 15 kelt el, az A csoportból a Molde, a B csoportból a Liverpool, a C csoportból a Krasznodar és a Borussia Dortmund, a D csoportból az egyedül százszázalékos Napoli, az E csoportból a Villarreal és a Rapid Wien, az F csoportból a Braga, a G csoportból a Lazio és a Saint-Étienne, az I csoportból a Basel, a J csoportból a Tottenham, a K csoportból a Schalke és a Sparta Praha, míg az L csoportból az Athletic Bilbao készülhet a kieséses szakaszra. 

L csoport: AZ Alkmaar–Partizan 1:2 (Dos Santos 48., Oumarou 65., A. Živković 89.), Augsburg–Athletic Bilbao 2:3 (Trochowski 41., Bobadilla 59., ill. Susaeta 10., Aduriz 83., 86.).

1. Athletic Bilbao

5

4

0

1

14:6

12

2. Partizan

5

3

0

2

9:11

9

3. Augsburg

5

2

0

3

9:10

6

4. AZ Alkmaar

5

1

0

4

6:11

3

Az utolsó forduló: Partizan–Augsburg, Athletic Bilbao–AZ Alkmaar.