2024. május 5., vasárnap
VÍZILABDA

Rangadó Dubrovnikban

Négy mérkőzés a hatos döntő, másik kettő pedig az alsóház sorrendjének alakulása szempontjából számít érdekesnek a vízilabda-Euroliga csoportküzdelmeinek szombati 3. fordulójában. Mindhárom magyar csapat kimondottan erős ellenféllel találkozik, míg Szerbia egyetlen képviselője az első pontjait reméli.

A nagy rangadó Dubrovnikban lesz, ahol a Jug a Szolnokot fogadja. Tavaly is egy csoportban szerepeltek, a Jug otthon két, a Szolnok hazai medencében egy góllal nyert. Mindkét gárda begyűjtötte a hat pontot az első két körben, és a párharc egyik érdekessége, hogy a tavalyi dubrovniki meccs utolsó hazai gólját dobó Aron Younger most a magyar gárdát erősíti. Ugyancsak a B csoportban a pont nélküli, két szoros vereséggel rajtolt OSC a címvédő Pro Reccót fogadja. Jó csapat az OSC, ám a légiósokkal teletűzdelt olasz gárda azért mégis esélyes. E csoportban a pont nélküliek meccsén a belgrádi Partizan siker reményében fogadja az Igor Milanović edzette Galatasarayt, amelynek erősségei például a szerb válogatott Nikić és a montenegrói Mladan Janović.

Az A csoportban az Olimpiakosz–Primorje találkozó a rangadó. A görög győzelem azt jelentené, hogy versenyben maradnak a horvátokkal és a Barcelonetával a két továbbjutó helyért. A futamot még szorosabbá a hatos döntő házigazdája, az Eger tehetné, ha legyőzi a spanyolokat, amire minden esélye megvan.

A 3. forduló párjai, A csoport: Eger–Barceloneta, Olimpiakosz–Primorje, Jadran (H)–Spandau, B csoport: Partizan–Galatasaray, Jug–Szolnok, OSC–Pro Recco.