2024. május 2., csütörtök

Kondomjárőr

Gumi óvszert osztogattak a fiataloknak

A JAZAS Ifjúság újvidéki szervezete a hétvégén figyelemfelkeltő akciót szervezett december elseje, a HIV és az AIDS elleni közdelem világnapja alkalmából – Kondomjárőr elnevezéssel fiatal aktivisták csapatai járták a székvárosi kávézókat, klubokat, a kondomrendőrök a vendégeket szexuális szokásaikról faggatták.

Pontosabban arról, hogy mekkora figyelmet fordítanak a biztonságra szeretkezéskor. Arra szerettek volna fényt deríteni, hogy milyen a fiatalok hozzáállása ehhez a kérdéshez. – A szexről manapság nem beszélünk eleget, említésére többségünk elvörösödik – a fiatalok pedig válaszok és felvilágosítás nélkül maradnak. Túl korán, gyakran felelőtlenül létesítenek szexuális kapcsolatot, ami végzetes következményeket vonhat maga után. Az AIDS-et 1981 óta tartják számon, az Egyesült Államokban tűnt fel, testileg egészséges homoszexuális férfiak körében. A fertőzés rövid időn belül mindannyiunk gondjává vált, közösen kell küzdenünk ellene – emlékeztetnek a szervezetből.

A JAZAS Ifjúság számos más, fiatalokat érintő akciót is szervezett az elmúlt napokban, mindenekelőtt a HIV fertőzés megelőzésére helyezték a hangsúlyt.