2024. május 6., hétfő

Korszerűsítik az újvidéki Gyermekkórházat

Felújítják az új intenzív osztályt és a diagnosztikai központot

Dr. Danijela Stanković-Baričak tartományi egészségügyi segédtitkár, Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója és dr. Slobodan Grebeldinger, az újvidéki Gyermekkórház igazgatója pénteken megtekintette az újvidéki Gyermekkórház földszintjének és első emeletének felújítási munkálatait.

– Az új intenzív osztály és a korszerű diagnosztikai központ felújításának támogatásával a tartományi kormány igyekszik színvonalas egészségügyi ellátást nyújtani a vajdasági polgároknak – nyilatkozta Malenković, aki emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években több mint 500 millió dinárt fordítottak a kórház felszerelésére. A Tartományi Nagyberuházási Alap 2015-ben mintegy 700 millió dinárral járult hozzá a tartományi egészségügyi projektek megvalósításához – mondta Malenković.
Noha Vajdaságban vannak jól felszerelt és korszerű kórházak, mégis nagy problémát okoz a szakemeberhiány – mutatott rá dr. Danijela Stanković-Baričak.
Dr. Slobodan Grebeldinger kifejtette, hogy a jelenlegi munkálatoknak köszönhetően várhatóan növekszik a laboratórium kapacitása, és kibővítik a sebészeti osztályt. A munkálatok a tervek szerint haladnak, és 60 napon belül befejeződnek – közölte dr. Grebeldinger.
Tavaly a Tartományi Nagyberuházási Alap pályázatán a Gyerekkórháznak 61.433.309 dinárt hagytak jóvá az új intenzív osztály és a diagnosztikai központ felújítására.