2024. május 7., kedd
VÍZILABDA

A szerbiaiak 22 gólja

Bár egyes esélyesek dolga sokkal nehezebb lett, mint azt feltételezni lehetett, a vízilabda-Euroliga 5. fordulójában és az Eurokupa elődöntőjének első meccsein egyetlen meglepetés sem született. A legszembeötlőbb adat viszont az, hogy a jelenlegi és esetenkénti szerb válogatott pólósok különböző csapatok tagjaiként e versenynapon 22 gólt dobtak. A prímet Dušan Mandić, a Pro Recco jobbszélsője vitte, aki ötször talált be a Szolnok kapujába, Deckert pedig azon a meccsen Prlainović (3), Filipović (2) és D. Pijetlović is felülmúlta. Nem lebecsülendő a magyar pólósok eredményessége sem, hisz a négygólos Bátorival és a hármat dobott Háraival az élen összesen 17 találatot jegyeztek.

A Pro Recco és a Szolnok meccse történelminek indult, hisz soha senki még nem vezetett Genovában 5:0-ra. Amikor azonban Filip Filipović végre betalált, az olasz bajnok nemcsak felzárkózott, hanem 9:9-nél egyenlített is, majd rutinosan nyert, így pontveszteség nélküli maradt. A B csoportban a Jug könnyen verte a Partizant, az OSC pedig első győzelmét aratta.

Az A csoportban döntetlennel zárul a Primorje és a Barceloneta rangadója, amit Funtulisz 6 góljával kihasznált az Olimpiakosz, és a Jadran (H) feletti győzelmével a táblázat élére állt. Bár biztos továbbjutó, igyekezett az Eger is, győzelmük révén pedig nagy a tumultus a tabella élén.

A következő fordulóban, február 10-én, az e heti meccsek visszavágói következnek.

Az Eurokupában a Szeged kétgólos előnnyel indult Bresciában az utolsó negyedre, de ezt a játékrészt 3:0-ra elveszítette, így a visszavágó érdekesnek ígérkezik, mint ahogyan a kazanyi meccs is, hisz a spliti Mornar csak kétgólos előnyt szerzett a jövő szerdai visszavágóra.

Az Euroliga 5. fordulójában, A csoport: Olimpiakosz–Jadran (H) 10:4, Eger–Spandau 10:7, Primorje–Barceloneta 9:9, A sorrend: Olimpiakosz 9, Barceloneta 8, Eger 8, Primorje 8, Spandau 3, Jadran (H) 2, B csoport: Jug–Partizan 12:4, OSC–Galatasaray 13:4, Pro Recco–Szolnok 14:11. A sorrend: Pro Recco 15, Jug 12, Szolnok 9, Partizan 6, OSC 3, Galatasaray 0.

Eurokupa, elődöntő: Brescia–Szeged 9:8, Mornar–Szintez 9:7.