2024. május 3., péntek

Kupakokkal a mosolyért

A városházán fogadták a Kupakkal a mosolyért elnevezésű környezetvédelmi akció résztvevőit, az összegyűjtött pillepalackok kupakjainak az értékesítéséből a mozgássérült és fejlődési zavarban szenvedő gyermekeken segítenek.

Az akciót a Kupakkal a mosolyért elnevezésű környezetvédelmi-humanitárius civil szervezet bonyolította le, az összegyűjtött pillepalackkupakokból mozgássérültek számára készített, különleges kerekesszéket adtak át a sajkási Milan Borenovićnak.

Aleksandar Petrović, az újvidéki polgármesteri hivatal vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, és megelégedéssel közölte: Újvidék ismét egy humanitárius akciónak lehet a házigazdája, hasonló rendezvények fémjelezték a jelenlegi városi hatalmi koalíció három és fél éves időszakát.

– Az önkormányzat és számos intézmény is támogatta a Kupakkal a mosolyért környezetvédelmi-humanitárius akciót, ezzel újra bebizonyítottuk, hogy a városnak humánus vezetői vannak. Hangsúlyozni szeretném, hogy ez az akció három szempontból is jelentős: környezetvédelmi szempontból is nagyon fontos, mert újrahasznosítjuk a kupakokat, az újvidékiek körében egyre szélesebb teret hódít a humanitárius összefogás, ugyanakkor terjed a szolidaritás eszméje is – mondta Petrović, majd sok sikert, és sok hasonló akciót kívánt a humanitárius-környezetvédelmi akció résztvevőinek.

Vanja Petković, a Kupakkal a mosolyért elnevezésű civil szervezet elnöke megköszönte az akcióban résztvevő önkéntesek munkáját, köszönetet mondott a Beks, a NIS, és a Fruktus vállalatoknak az akcióban nyújtott támogatásért.

– A pillepalackok kupakjainak gyűjtését 2012-ben kezdtük el, és figyelembe vettük a környezetvédelmi szempontokat is. A mai napig 30 tonna pillepalackkupakot gyűjtöttünk össze, és az összeset újrahasznosításra adtuk át. Büszkék vagyunk, hogy a tizedik adományunkat is átadhatjuk ebből az alkalomból, ezúttal egy különleges kerekesszéket adunk Milan Borenovićnak. Reméljük, adományunkkal megkönnyítjük Milan és szülei életét – mondta Vanja Petković.