2024. május 1., szerda

Férjhez adták Csámpás Rozit

Farsangi kabarét mutatott be a temerini Szirmai Károly MME

A vasárnap délutáni, már hagyományos farsangi felvonulás mellett vidám kabarét is láthatott vasárnap este a színházteremben a nagyszámú, hálás közönség. Akkora volt az érdeklődés, hogy megtelt a karzat, elkeltek a pótszékek is, és többen vállalták, hogy a fal mellett állva nézik végig a kabarét.

Jelenet a farsangi kabaréból (Góbor Béla felvétele)

Jelenet a farsangi kabaréból (Góbor Béla felvétele)

A lelkes szereplőgárda a múlt hét elejéig kénytelen volt villanymelegítő mellett, a színház pincéjében készülni az előadásra, a színház helyiségeiben ugyanis nem volt fűtés, mivel a gázszolgáltató közvállalat az adósságok miatt lekapcsolta a művelődési egyesületet és a színháztermet a gázvezetékről. Sok kilincselés után vasárnap fűtött terem várta a szereplőket és a közönséget.

Már a kabaré címe is kacagást keltő: Csámpás Rozi és Betyár Bicegő Jani lakodalma! Nem csoda, hogy felkeltette az érdeklődést. Nagy Sándornak, a kabaré szövegírójának és rendezőjének ötlete nyomán Fejes Teca lánya, Csámpás Rozi az igen rövid farsangban nem maradt pártában. Sikerült neki boldog vőlegényt találni Betyár Bicegő Jani személyében. Az ő menyegzőjüket ünnepelte közismert lakodalmas zene és mókák mellett a násznép: a művelődési egyesület apraja és nagyja, a szakcsoportok tagjai (táncosok, asszony- és férfikórus, citera- és vonós zenekar, továbbá a színészek), akikhez csatlakoztak a vendégszereplők. A farsang végi menyegző keretében tartották a bőgőtemetést is, csak egy kicsit átírva. A pap, a kántor és a siratóasszonyok ámulatára nagy fordulatot vett a végkifejlet: orvost, ápolónőt kellett hívni a medve „szülésének” a levezetésére.

A kabaréval az egyesületnek sikerült új színt vinni tevékenységébe. Ilyet még nem mutattak be. Csak bízni lehet abban, hogy lesz folytatás. A hálás közönség hosszan tartó tapssal köszönte meg a jó szórakozást.

Előjátékként a művelődési egyesület másfél éve alakult drámai csoportja előadta a Hófehérke és a hét törpe mese paródiáját, Petro Ildikó rendezésében. A nézők farsangi fánkot és forralt bort is kapnak.