2024. május 4., szombat

Valószínűleg megmarad az Újvidéki Színházban a dolgozók létszáma

A vonatkozó jogszabály értelmében a közszférában csökken az önkormányzatok által finanszírozott alkalmazottak száma, s ez egyebek mellett a színházakat is érinti.
Tegnap 14 órakor az újvidéki városi képviselő-testület honlapján megjelent az intézményekre lebontott tervezett létszámok szerinti beosztás. A javaslat szerint, amelyet a testület csütörtöki ülésén szándékoznak elfogadni az Újvidéki Színháznak 44 állandó munkaviszonyban levő dolgozó bérét biztosítják, ehhez pedig plusz 10 határozott idejű munkaviszonyban levő dolgozó bérét biztosítják.
– Ez azt jelenti, hogy többé-kevésbé ugyanazzal a létszámmal dolgozhatunk, mint eddig. Személy szerint azt gondolom, hogy ez stagnálás, hiszen a színháznak fejlesztési kötelezettségei vannak. Ebbe nem nyugszunk bele, de sok minden függ attól, hogy a csütörtöki közgyűlésen elfogadják-e ezt a javaslatot, vagy leveszik napirendről – nyilatkozta lapunknak Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója.

– Végtelenül inkorrektnek és barátságtalannak tekintjük azt, hogy ezekről az adatokról a városi képviselő-testület honlapjáról értesültünk, és nem kaptunk semmilyen közvetlen értesítést – szögezte le az igazgató.