2024. május 5., vasárnap

Első születésnap

Fennállásának első évfordulóját ünnepli a zentai Freedom Motorosklub. A tevékenységükről Dusa László elnök és Gazsó Róbert alelnök elmondta, hogy az első komolyabb bemutatkozásuk a Mosolytenger fesztiválon történt.

A gyerekeknek a megnyerhető garasokért a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, és fényképet készíthettek a motorokon. Zenta városnapi rendezvénysorozatában a Freedom klub szervezte a fáklyás felvonulást, majd ott voltak a sajátos nevelési igényű diákok őszi találkozóján is. A negyedik megmozdulásukon a Mindenki karácsonya elnevezésű akcióban segítettek kiszállítani az összegyűjtött csomagokat. A felsoroltak mellett a tagok kül- és belföldi motoros túrákon vesznek részt.

– Mi inkább baráti kör vagyunk, az összejöveteleinken mindig ott vannak a feleségek és a gyermekek is. A célunk, hogy részt vegyünk Zenta civil életében, valamint foglalkozni szeretnénk a fiatalokkal, hogy megismertessük velük a közlekedési szabályokat, megtanítsuk nekik, hogyan lehet biztonságosan motorozni. Számunkra a barátság a legfontosabb, hiszen a motorozás is a barátokkal a legjobb – mesélte Dusa László.

– Mivel még nincs saját klubhelyiségünk, a születésnapi ünnepségünket a Népi Technika épületében tartjuk holnap, szombaton délután. Az eseménynek szintén családias jellege lesz – hallottuk Gazsó Róberttól.

Ugyanezen a napon részt vesznek a községközi közlekedési verseny lebonyolításában is.