2024. május 6., hétfő

Az ünnepek miatt megnőtt a várakozási idő a határátkelőknél

Hatalmas sorok és hosszú várakozás várja az autósokat a Magyarország és Szerbia közötti határátkelőkön, ha az európai uniós állam felé tartanak. Kelebiát kivéve mindegyik átkelőn várakozásra kellett számítani.

A péntek már munkaszüneti nap Szerbiában. Sokan indultak Magyarország felé, hogy kihasználják a szabadidőt. A Horgos 1 és 2 határátkelőknél több száz méter hosszú sorok alakultak ki. Legalább egy-másfél órát kellett várakozniuk péntek délután az autósoknak.

„Az a szerencsénk, hogy sokan visszafordulnak, mert nem bírják. De szerintem a nagy határon sem jobb a helyzet.”

A királyhalmi átkelőnél is hosszú sor alakult ki már péntek délelőtt folyamán. Sokan kiszálltak, vagy tolták a járműveiket. Itt is legalább 45 perces sorban állással kell számolni a nap folyamán.

„Nem jó, de biztos mind a két határon sokan vannak. Horgos felé is mentem sokszor, azon a régi röszkei határátkelőn, de ott is hosszú sor szokott lenni.”

Horgoshoz és Királyhalmához hasonlóan, Tiszaszigeten is legalább 30 perces várakozásra lehet számítani. Ezért aki csak teheti, válassza a kelebiai határátkelőt, mert ott csak néhány autó áll a sorban.

Várhatóan egész hétvégén lassabb, nehézkesebb lesz az átkelés a határátkelőkön. Éppen ezért, aki a hétvégén autóval utazik Magyarország felé, vegye számításba az esetlegesen hosszabb várakozási időt is. Tanácsos a különböző közösségi oldalakon is tájékozódni az éppen aktuális helyzetről.