2024. május 5., vasárnap

Ünnepi nyitvatrtások Szabadkán

Egészségházak
A Szabadkai Egészségházak értesíti a polgárokat, hogy a majálisi és pravoszláv húsvéti ünnepek alatt, vagyis április 29-e és május 3-a között az általános orvosi rendelők zárva lesznek. Az ünnepnapok alatt a mentőszolgálat (Petőfi Sándor utca 24.) általános orvosi ügyeletet tart reggel 7 órától másnap reggel 7 óráig, vagyis 24 órás ügyeletben. A bajmoki és a csantavéri egészségházak ehhez hasonlóan szervezik majd meg az ügyeletet. A gyermekorvosi rendelőben (Đuro Đaković utca 14.) 8-tól 24 óráig tartanak ügyeletet. A fogászati poliklinikán (Fasizmus áldozatai tér 16.) 7-től 13 óráig lesz ügyelet.

Gyógyszertárak
A Szabadkai Gyógyszertárak értesíti a polgárokat, hogy az ünnepek alatt a városháza alatti gyógyszertár 24 órás ügyeletet tart majd. A tejpiaci fiókban szombaton és kedden 8-tól 13 óráig lesz ügyelet, a prozivkaiban pedig szombaton és kedden 8 és 13 óra között. Palicson a gyógyszertárban szombaton 8 órától 13 óráig, vasárnap és hétfőn pedig 9-től 17 óráig ügyelnek. Csantavéren és Bajmokon a gyógyszertár szombaton és kedden 8 és 13 óra között tart majd nyitva.

Szemétszállítás
A Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat értesíti a lakosokat, hogy az ünnepek alatt csak a peremvárosi településekről viszik el a szemetet, méghozzá hétfőn csak Kelebiáról, kedden pedig a közvállalat nem végez szemétszállítást.

Parking
A Parking Közvállalat értesíti a polgárokat, hogy az ünnepek alatt a közvállalat nem fizetteti meg a parkolási díjat.

Piacok
A Szabadkai piacok KKV hatáskörébe tartozó piacok (Tejpiac, Zöldike – Prozivka telepi, Tesla telepi, Nagybani piac) az ünnepek alatt a következő munkaidőben várják a vásárlókat: szombaton 5.30-tól 17 óráig, vasárnap, hétfőn és kedden pedig 5.30-tól 13 óráig.

Városi közlekedés
A Subotica-Trans értesíti utasait, hogy az ünnepek alatt a városi közlekedés vasárnapi menetrend szerint történik. Május 1-jén reggel 9-től a 6-os busz minden tíz perceben indul majd a Lifka mozitól a Víkendtelepig. Az utolsó járat hajnali fél egykor indul a Víkendtelepről. Másodikán a 6-os busz reggel 9-től minden negyedórában jár, az utolsó jártat pedig a Víkendtelepről indul majd 22.15-kor.

Posta
A Főposta szerdáig nem fogadja az ügyfeleket. A Mega Rodában található kirendeltség elsejét kivéve 8 órától 20.30-ig, a bajai úti, valamint a Szerb soron lévő Univerexport üzlethelyiségek postái pedig 7-től 13 óráig lesznek nyitva.