2024. április 30., kedd

Elfújta a szél

Az idei majálist Kishegyes községben valóban elfújta a szél; az esős és szeles időjárás miatt érezhetően kevesebben vettek részt a szervezett majálisozásokon, mint tavaly. A Kishegyes és Bácsfeketehegy környéki népszerű majálisozóhelyeken is sokkal kevesebben voltak, mint korábban.

Kishegyesen a labdarúgópályán tartottak hagyományos majálist a kishegyesi helyi közösség és Kishegyesi Nagycsaládos Egyesület (KINCSE) szervezésében. A nap során kb. 300-an fordultak meg ezen a helyszínen, sokan viszont csak a babgulyásért néztek ki. A helyi közösség szervezésében elő lehetett jegyeztetni kotlában főtt babra, ami minden évben nagyon népszerű. A KINCSE a gyerekek és szülők számára szervezett izgalmas programokat, volt kötélhúzás, szappanbuborék-fújás, brosskészítés batikolt anyagból, foci, PET-palack-újrahasznosítás és fonállabirintus. Aki kinézett a labdarúgópályára, biztosan nem csalódott, az élőzenéről Ady gondoskodott.

Bácsfeketehegyen két helyen lett volna szervezett majálisozás, de a Sárközi-szállásra tervezett elmaradt a rossz idő miatt. Ezzel szemben a Pipacs vendéglő kertjében lévő családi majálist megtartották, de a látogatottság itt is elmaradt a megszokottól. A gyerekek számára volt állatsimogató, különböző játékok, teniszezési lehetőség és ingyenfagyi. A szervezőktől azt is megtudtuk, hogy a különböző majálisi menük közül a birkapaprikás volt a legnépszerűbb.