2024. május 6., hétfő

Várják a pálinkamintákat

A temerini Kertbarátkör meghirdette a VII. Vajdasági és a XVII. Temerini Pálinkaversenyt, melynek időpontja május 4–7., a helyszín pedig az Ifjúsági Otthon.

A pálinkaminták átvétele május 4-én (szerdán) lesz 10-től 20 óráig, és május 5-én (csütörtökön), 8-tól 12 óráig. A nyilvános elbírálásra május 5-én (csütörtökön) kerül sor 14 órától. A verseny megnyitója és a pálinkakóstoló május 7-én (szombaton)10 órakor, 11 órától előadás hangzik el a pálinkafőzés időszerű kérdéseiről, 12 órakor pedig az eredményhirdetés következik.

Kérik a versenyezni szándékozókat, hogy a mintát 0,7 literes, színtelen, átlátszó üvegben szíveskedjenek átadni, valamint feltüntetni az üvegen a pálinka fajtáját és erősségét. Csak százszázalékos gyümölcspálinkák kerülhetnek benevezésre: meggy, cseresznye, faeper, alma, körte, vilmoskörte, szilva, ringló, barack, őszibarack, szőlő, törköly, birsalma és bodza (érdeklődni Temerinben telefonon a 063-577-705 számon, illetve a kertbaratkor@eunet.rs e-mail címen lehet). A benevezési díj mintánként 300 dinár.