2024. május 6., hétfő
SZERBIAI KŐOLAJIPARI VÁLLALAT

Támogatás civil szervezeteknek

Közösségért közösen elnevezéssel az idén is pályázatot hirdetett a Szerbiai Kőolajipari Vállalat (NIS), ugyanis támogatni szeretné a tevékenységét azoknak a helyi önkormányzatoknak, amelyekben a társaságnak üzleti érdekeltségei vannak. A Belgrád, Újvidék, Čačak, Niš, Pancsova, Nagybecskerek, Nagykikinda Szenttamás, Bégaszentgyörgy és Törökbecse önkormányzatainak vezetőivel megkötött megállapodás értelmében a NIS támogatásáról biztosítja a sport, művelődés, tudomány és a környezetvédelem témakörben tevékenykedő civil szervezeteknek a különböző projektumokon való részvételét.

A civil szervezetek részvételére a szóban forgó projektumokban a Szerbiai Kőolajipari Vállalat az idén mintegy 110 millió dinárt irányozott elő. A támogatások odaítéléséről bizottság dönt, melynek tagjai a NIS és az önkormányzatok képviselőinek soraiból, valamint egy-egy helység köztekintélynek örvendő személyiségei közül kerülnek ki.

A NIS immár nyolcadik éve hirdeti meg a Közösségért közösen elnevezésű pályázatát. Eddig 760 projektum révén 800 millió dinárt fordított az önkormányzatok fejlesztésére.

Az idei pályázat május 31-éig tart nyitva.