2024. május 6., hétfő

Az útépítésben is érdekeltek az arabok

Nagy lehetőségekkel kecsegtetnek a beruházások a szerbiai közúti infrastruktúrába, és egyre vonzóbbá válnak az Egyesült Arab Emirátusok befektetői számára – hangzott el tegnap Belgrádban az építésügyi minisztérium és az Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) cég képviselőinek találkozóján.

Az összejövetelen több elkészített tervet is bemutattak, amelyeknek az a célja, hogy összekössék Szerbiát az Európai TENT úthálózattal. A szóban forgó elgondolás mellett az arabok nemcsak az útépítésben érdekeltek, hanem a szükséges logisztikai központok kiépítésében is – áll a minisztérium közleményében.

A jelentésben kiemelik, hogy Szerbia fő célja a vezető regionális és európai útvonalakba való bekapcsolódás, az arab befektetőcsoport pedig már megismerkedett a jelen pillanatban is előkészület alatt álló szerbiai infrastrukturális elképzelésekkel.

Ezenkívül a tárca és a befektetőcsoport tagjai más ide kapcsolódó elképzelésekről és időszerű eseményekről is tárgyaltak – áll a minisztérium sajtószolgálatának közleményében.