2024. május 4., szombat

Franciaországi küldöttség Újvidéken

A városházán ünnepélyes keretek között fogadták a Val-d’Oise régió gazdasági küldöttségét

Az ünnepélyes fogadáson jelen volt Goran Sečujski, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, Marijana Dukić-Mijatović, az újvidéki gazdasági fejlesztési iroda vezetője és Aleksandar Petrović, a polgármesteri hivatal főnöke.

Petrović üdvözölte a franciaországi vendégeket, és az Újvidék és a Val-d’Oise régió közötti politikai kapcsolatbővítés mellett kiemelte a két fél gazdasági együttműködése elmélyítésének fontosságát is, valamint kétoldalú kapcsolataik kibővítését más területeken is.

A Val-d’Oise régió Fejlesztési Ügynökségének ez volt a harmadik látogatása Újvidéken, melynek célja, hogy a francia vállalatok kiszélesítsék gazdasági kapcsolataikat.

– Az elkövetkező napokban bemutatjuk franciaországi vendégeinknek Újvidék gazdasági lehetőségeit, valamint a városban működő sikeres vállalatokat. Ennek érdekében több találkozót szervezünk az újvidéki vámmentes övezetben, az Újvidéki Kikötőben és a Stylos vállalatban. Látogatást tettünk az Újvidéki Regionális Gazdasági Kamarában, az Újvidéki Egyetemen, és több kisebb vállalatban is. Remélem, hogy a franciaországi küldöttség látogatása összességében sikeres lesz, és ezentúl még gyümölcsözőbb lehet az együttműködés Újvidék és a Val-d’Oise régió között – mondta Sečujski.

A Val-d’Oise régió gazdasági küldöttségét Philippe Sueur, Enghien-les-Bains polgármestere vezette, a delegációban voltak a régió legismertebb vállalatainak a vezetői és a Val-d’Oise régió fejlesztési ügynökségének a képviselői is.

– Az a célunk, hogy baráti és gazdasági kapcsolatokat alakítsunk ki az újvidéki önkormányzattal, és hogy megismerkedjünk a város gazdasági potenciáljával, valamint, hogy feltérképezzük a befektetési lehetőségeket, és tovább erősítsük Szerbia és Franciaország baráti kapcsolatait – mondta Sueur.

Dukić-Mijatović a városházán tartott beszédében ismertette Újvidék gazdasági lehetőségeit, valamint az önkormányzat gazdaságfejlesztési stratégiáját.