2024. május 5., vasárnap

Több mint ezren voltak a Támogasd az RTV-t! elnevezésű békés tiltakozáson

A tiltakozók a médiaház megvédéséért vonultak az Újvidéki Rádió M stúdiójának épülete elé, és a megindoklás nélkül leváltott szerkesztők és műsorvezetők mellett álltak ki. A többi között azt követelték, hogy mondjon le a Vajdasági RTV igazgatóbizottságának minden tagja, és hogy semmisítsék meg azokat a döntéseket, amelyeket az aktuális igazgatóbizottság hozott.

Annak ellenére, hogy a megmozdulás polgári tiltakozásnak indult, több politikus is megjelent az eseményen: Bojan Pajtić, a Demokrata Párt elnöke, Boris Tadić, a Szociáldemokrata Párt elnöke, Miroslav Vasin, a DP Tartományi Bizottságának elnöke és mások is jelen voltak a békés tiltakozáson – írja a Tanjug.

A Szerbiai Újságírók Független Egyesületének, a Vajdasági Újságírók Független Egyesületének, valamint egyes civil szervezeteknek a képviselői is a támogatásukról biztosították a VRT tiltakozó dolgozóit.

A megmozdulás résztvevői a többi között azt követelték, hogy a jelenlegi igazgatóbizottsági tagok mondjanak le, majd az új igazgatóbizottságot átlátható és törvényes módon válasszák meg.

A megmozduláson több mint ezer tiltakozó jelent meg – írja a Vajdasági RTV.

 PÁSZTOR IS MEGSZÓLALT AZ ÜGYBEN

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke közölte, hogy figyelemmel kíséri a Vajdasági RTV-ben zajló történéseket, és arra szólított fel, hogy a politikusok tartózkodjanak a médiaházzal kapcsolatos véleménynyilvánítástól.

Hozzátette, hogy a VMSZ sem fog kommentárokat fűzni az eseményekhez. A helyzet rendezésére az illetékes szervek szolgálnak – mondta Pásztor István.