2024. április 27., szombat

Rekordokat döntött az újvidéki kikötő

Összesen 6,14 millió dinárt fizetett ki ebben az évben osztalékként az Újvidéki Folyami Kikötő az országos kasszába, jóformán az egyetlen vízi-forgalmi tevékenységgel foglalkozó állami vállalat a környéken, amely ezt megtette – olvasható a kikötőnek a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

A cég más téren is sikereket ért el. Az utóbbi két évben több mint egymillió tonnát tett ki az áruforgalom a folyami kikötőben, és ha az időviszonyok megengedik, további rekordra számít a cég, hiszen csak ebben az évben már hatszázezer tonnát meghaladó áru haladt keresztül.

Az abszolút rekordot e téren márciusban jegyezte a vállalat, akkor összesen 164.584,556 tonna volt a teljes áruforgalom. Ilyesmire a kikötő létezése óta nem volt példa.

Februárban a kikötő a városi képviselő-testülettel közösen átalakította a szóban forgó állami cég tárolóállomásának egy részét üzemcsarnokká, ahol megkezdődött az új, negyedik, északi ipari zónában található Lear gyár dolgozóinak kiképzése. A kikötő és a városvezetés a határidőt betartva valósította meg az elképzelést, ezzel pedig az állami cég nagyban hozzájárult a székvárosi befektetések serkentéséhez.