2024. május 5., vasárnap

Tanyaszínház-ősbemutató

Szombaton este került sor Kavillón a Tanyaszínház hagyományos ősbemutatójára. Az időjárás kegyes volt a vándorszínészekhez, és tartott egy kis szünetet az esőzés. Az előadást Terék Anna Vajdasági lakodalom című drámakötetének a bemutatója előzte meg, és a Bara Party együttes koncertje követte. Az adai zenekar most lépett fel tizedik alkalommal Kavillón, a Tanyaszínház bemutatóját követően.

A közönség ez alkalommal Terék Anna Hangos disznók harapnak című művét láthatta a színen, Puskás Zoltán rendezésében. Az ősbemutatóra a 39. nyári turné keretében került sor, amelynek során 26 településre fog eljutni a társulat. Az idén egy technikai újdonsággal is előrukkol a Tanyaszínház: augusztus 3-án, szerdán este 9 órától az interneten élőben nézhető lesz a zentagunarasi előadás.

A társulat idei szereplőgárdája: Budinčević Krisztián, Búbos Dávid, Dienes Blanka, Fülöp Tímea, Hajdú Sára, Huszta Dániel, Katona Gábor, Kőműves Noémi, Nyári Ákos, Orlović Stanislava, Ozsvár Róbert, Rókus Zoltán, Szalai Bence, Székely Bea, Szilágyi Áron, Verebes Andrea, Verebes Judit. A produkcióban részt vesz még Lukács Attila (hang), Pócik József (fény), Ledenjak Andrea (jelmez), Erős Ervin és Klemm Dávid (zene), Markulik Balázs (plakát), Lénárd Róbert (dramaturg), Gombos Dániel (szervező), Magyar Attila–Öcsi (koordinátor), Nagy Miklós és Talló Ferenc (livestream).