2024. május 4., szombat

Éremesélyes óbecsei olimpikonok a községházán

A riói olimpián két óbecsei kajakos is erősíti majd a szerbiai olimpiai csapatot. Marko Tomićević és Marko Novaković legutóbb a júniusban megtartott moszkvai Eb-n állhatott dobogóra: Tomićević Milenko Zorićtyal ezer méteren szerezte meg a harmadik helyet, míg Novaković Nebojša Grujićtyal nyert aranyérmet 200 méteren.

A két kiváló sportolót tegnap az óbecsei községházán fogadta Dalila Dujaković alpolgármester és Dejan Terzić sporttal és ifjúsággal megbízott tanácstag, aki négy évvel ezelőtt ugyancsak kajakosként vett részt a londoni olimpián. A K2-es mellett Novaković egyesben is lapátot ragad, Tomićević pedig négyesben is rajthoz áll. Az olimpikonok második alkalommal vesznek részt az ötkarikás játékokon, de ezúttal a K2-es versenyszámokban mindketten éremmel szeretnénk hazatérni Rióból.
A fogadáson jelen volt Biljana Relić is, aki a plovdivi ifjúsági Eb-n lett Európa legjobbja kajak egyesben 200 méteren. Felvételünkön: Biljana Relić, Marko Novaković, Dalila Dujaković, Dejan Terzić és Marko Tomićević.