2024. május 7., kedd

A jövő héten lehetnek záporok, de marad a nyárias meleg

Augusztus végén újra itt a nyár. Vasárnap a legmelegebb órákban 32 fokot mértünk. Kedden csapadékkal érkezhet a felfrissülés, de ez nem lesz tartós. Szeptember elején ismét jó idő lesz.

30 fokot mértek árnyékban vasárnap. A verőfényes napsütést felhők sem zavarták meg. Hétfőn a vasárnapinál is melegebb időre van kilátás. A hőmérő higanyszála akár a 33-34 fokot is elérheti. A hét első napján többnyire derült marad az ég, csak néhány fátyolfelhő jelenik majd meg. Esőre nem kell számítani az időjósok szerint.Az éjszakák azonban már hűvösebbek lesznek, 13 és 18 fok várható.

Kedden minden bizonnyal már nem lesz szükség a naptejre és a kalapra, inkább esernyővel készüljünk. A megnövekedett felhőzettel hidegfront éri el térségünket. Az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordul. A lehűlés azonban nem lesz tartós. Szerdától ismét kisüt a nap és visszatér a nyár, 29-30 fokos csúcshőmérséklettel. Egészen a jövő hét végéig marad a strandidő.