2024. május 6., hétfő

Sulikezdésre új honlap

Elkészült a kishegyesi általános iskola új honlapja

Manapság teljesen természetes, s talán egy kicsit elvárt dolog, hogy egy cég vagy intézmény jelen legyen a világhálón. A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola is követi ezt a tendenciát, és a 2016/17-es tanév kezdésére elkészült az iskola új honlapja. Egy formavilágában egyszerű és áttekinthető, tartalmában pedig gazdag és számos témát érintő honlapról van szó. Hajvert Ákos iskolaigazgató arról számolt be lapunknak, hogy alapos előkészítő munka előzte meg a honlap beüzemelését.

– Egy éve dolgozunk az iskola honlapján, nem lehet egyik napról a másikra létrehozni egy ilyen széles tartalmú internetes felületet. Nagyon fontos volt, hogy akit tudunk, azt szólítsuk meg. Egyrészt azokat, akik követik az iskola újdonságait, másrészt azokat az egykori diákokat is, akik valaha ide jártak. Ugyanakkor az aktuális beszerzések is megjelennek a honlapon, mert most már törvény is kötelezi erre az iskolákat. A honlap először csak magyar nyelven indult be, kísérleti jelleggel, kb. fél évvel ezelőtt. Most jutottunk el odáig, hogy szerb nyelven is működik – mondta el Hajvert, majd arról is beszámolt, hogy a honlap üzemeltetése főként önkéntes jelleggel működik.

– A honlapot a tanáraink készítik. Csak a rendszergazdája külsős. A webes felület kitalálását és a magyarról szerbre fordítást is közösen oldottuk meg. A feltöltés Fülöp Valentin munkatársunk nevéhez fűződik, ő állítja össze az adott hírt, majd továbbítja a rendszergazdának feltöltésre – hangoztatta az igazgató, majd arról is szólt, hogy a honlapon 6 gyűjtőfogalom található: az iskoláról, a névadóról, a tantestületről, az iskolaszékről és a tanárokról lehet olvasni az egyik fül alatt. Egy másik opcióban az eredményeikről számolnak be, a harmadik fül pedig a szakköreikkel foglalkozik. Van egy fényképgaléria is, megtalálhatók az osztályok képei, rövid videók, számolt be Hajvert, s hozzáfűzte, hogy legújabb kezdeményezésük a tablók képeinek feltöltése. Eddig közel 70 tabló került fel a honlapra.

A honlap rendszergazdája Linka Csaba, a tartalmak pedig rendszeresen frissülnek.