2024. május 6., hétfő
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

A Bayern vezérigazgatója a döntetlennel is kiegyezne

A német szuperkupa megnyerését követően az első komoly erőpróba vár a Bayern München csapatára: a bajor együttes a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a legutóbb döntős Atlético vendégeként lép pályára Madridban. Így gondolja Karl-Heinz Rummenigge, a bajor csapatot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója is, aki esélylatolgatásában többek között azt hangsúlyozta, hogy a madridi együttes a legerősebb ellenfelük a csoportszakaszban.

Jól kezdtük a szezont, a folytatásban pedig bebizonyíthatjuk, hogy valóban jó formában vagyunk – vélekedett, hozzátéve, hogy elégedett lesz, ha nem kapnak ki. – A vereségen kívül minden más jó eredmény lenne” – szögezte le. Emlékeztetett arra is, hogy az előző sorozatban éppen az Atlético Madrid állította meg őket az elődöntőben úgy, hogy otthon 1:0-ra nyert, Münchenben pedig 2:1-re kikapott. Rummenigge azonban nem akar revansról beszélni, inkább azt emelte ki, hogy most van egy újabb lehetőségük, „megint a nulláról kezdődik minden”. A Bayern München augusztus 14-én 2:0-ra győzte le a Borussia Dortmundot a szuperkupáért, majd a bajnokságban öt forduló alatt 15 pontot gyűjtött, közben pedig a BL-ben 5:0-ra verte az Allianz Arenában a Rosztov együttesét.

Az Atlético Madrid két váratlan döntetlennel rajtolt a spanyol bajnokságban, de aztán elkezdte a gólgyártást és a pontgyűjtést, majd Barcelonában már ismét megmutatta, hogy van tartása, 1:1-gyel tért haza a múlt szerdai összecsapás után, a hétvégén pedig ismét győzött. Az eredmények azt jelzik, hogy jó formában van, és a BL-t is sikeresen kezdte: két hete Eindhovenben nyert 1:0-ra.

Diego Simeone vezetőedző sérülés miatt nem számíthat Augusto Fernandezre és José María Giménezre a D csoport rangadóján, míg Carlo Ancelotti keretében Holger Badstuber, Douglas Costa nem bevethető.

A C csoportban a Barcelona, amely az első fordulóban 7:0-ra ütötte ki a Celticet a Camp Nouban, ezúttal a mönchengladbachi Borussia vendége lesz. A német csapat a két héttel ezelőtti nyitányon 4:0-ra kapott ki a Citytől Manchesterben a heves eső miatt egy nappal elhalasztott mérkőzésen, a német bajnokságban viszont eddig megnyerte hazai találkozóit. A Premier League-ben éllovas Manchester City Glasgow-ban lép pályára, de egyik legjobbja, a hétvégén combizomsérülést szenvedett Kevin de Bruyne nélkül.