2024. május 6., hétfő

Több pénz a projektekre

A városi tanács meghozta a városi költségvetés második módosítási javaslatát, amelyet még a városi képviselő-testületnek kell hitelesítenie. A módosításra az indoklás szerint egyrészt a tartományi és köztársasági szintről érkező transzferek miatt, másrészt meg azért került sor, mert egyes költségvetési felhasználók az eszközök átcsoportosítását kérték a tanácstól.
Miként a pótköltségvetések során mindig, valahonnét elvonnak, valahová meg hozzátesznek. Most a város számára kiemelten fontos projektek kerültek első helyre, köztük a Veljko Petrović Gimnázium tornatermének 47 millió dinárba kerülő fölújítása és bővítése is. Ehhez a város költségvetése 27,4 millióval járul hozzá, a fönnmaradó 19,6 milliót pedig a gazdasági minisztérium adja a projekt megvalósításához.
A vesztes oldalon áll például a városi közigazgatás, amely működéséhez a korábban tervezettnél 3,2 millió dinárral kevesebbet használhat föl.
A városi tanács ülésén napirendre került a parlagfűirtás is. Az erre vonatkozó rendeletben megszabták a kiróható büntetés mértékét azok számára, akik nem tesznek eleget a gyomnövény irtását előíró rendeletbe foglaltaknak. Magánszemélyek esetében a büntetés összege ezertől 25 ezer dinárig terjedhet, a vállalkozók 5–75 ezer dináros büntetéssel számolhatnak, a jogi személyeknek 10–150 ezer dináros bírság róható ki.