2024. május 2., csütörtök

Egy szervezet, mely túlmutat önmagán

A Vöröskereszt segítő szerepe az állami intézmények humanitárius munkájában címmel tartottak tegnap konferenciát a Tartományi Képviselőházban. A találkozón a különböző települések polgármesterei, önkormányzatok képviselői, valamint szociális kérdésekkel foglalkozó állami intézmények illetékesei vettek részt.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke felszólalásában megjegyezte, a Vöröskereszt 140 éves fennállása óta a segítség és az emberiesség szimbóluma.

– A szervezet hatalmas szerepet tölt be a mindennapokban, fontossága megkérdőjelezhetetlen – hangsúlyozta az elnök. – A Vöröskereszt civil szervezet, tevékenysége túlmutat státusán.

Pásztor véleménye szerint a konferencia kiváló alkalom arra, hogy a Vöröskereszt státusát megváltoztassák, vagyis hogy sokkal közelebb kerüljön az állami intézményekhez.

Predrag Vuletić tartományi nemi egyenjogúsági, demográfiai és szociális politikával foglalkozó titkár elmondta, a tartományi költségvetés átütemezésével a titkárság négymillió dinárt irányoz a szervezet részére.
– Törekedni fogunk arra, hogy az Vöröskereszt munkatársainak szolidaritását és emberséges magatartását a mi intézményeinkben is teljes mértékben átvegyük. Ha pedig olyan feladat gördül elénk, amelyet képtelenek lennénk megoldani, biztos vagyok benne, hogy Önök meg fogják tenni – emelte ki a titkár.

A találkozó célja az volt, hogy közelebb hozzák egymáshoz a szóban forgó szervezetet és az állami intézményeket, valamint közös megoldást találjanak különböző szociális kérdésekre.