2024. július 18., csütörtök

Megérkeztek az első fecskék

Ma kezdődik Zentán a 10. Nyári Ifjúsági Játékok
Már tegnap megérkeztek az első táborozók a 10. Nyári Ifjúsági Játékokra, amelyet ma, délután öt órakor nyitnak meg hivatalosan. Az előző évekhez hasonlóan, a csapatversenyeken kívül számos koncerten, elektronikus zenei előadó fellépésén bulizhatják ki magukat mindazok, akik a július 25-éig tartó rendezvényre ellátogatnak. Természetesen Észak-Vajdaság legnagyobb fesztiválján nemcsak a bulin lesz a hangsúly. Több magyarországi és vajdasági civil szervezet is „képviseletet” nyitott a „fesztiválváros” Civil Falujában. A játékokra ellátogatók ellátogathatnak többek között az adai Ifix, a VaMaDisz, a Kitti Háló, a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének, a Vajdasági Fejlesztési Háló stb. helyszíneihez, s megismerkedhetnek e egyesületek tevékenységével.

Az idén először, az ún. Egészség-sziget elnevezésű helyszínen ingyenes vércukor-, vérnyomás- és vérzsírmérés, az érdeklődőknek pedig, az arra kiképzett szakemberek mutatják be a különféle sebellátási módokat, az újraélesztés helyes technikáját, s persze többek között szó lesz a káros szenvedélyekről és a függőségi betegségekről is.

Az idén, a főszervezők több Guinness Rekordot is meg szeretnének dönteni a zentai Népkertben bulizók, és a versenyeken részt vevő csapatok közreműködésével.