2024. július 17., szerda

Folk & Swing az évfordulóra

Musicallal ünnepli 15. születésnapját az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad

Április 2-ára, szombatra hirdette meg újabb bemutatóját az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad. Ma 19 órai kezdettel bemutatja a Folk & Swing című musicalt Puskás Zoltán rendezésében, a budapesti Bóbis László koreográfiájában. Az előadásban 43 különböző korosztályú gyerek és fiatal, továbbá négy színész: Huszta Dániel, Pongó Gábor, Figura Terézia és Kőrösi István játszik. A meglehetősen népes csapat közel másfél hónapja kezdte meg új előadásának próbáit, és a múlt század húszas éveiben játszódó romantikus történetet zenében, és táncban meséli el a nézőnek. A kimerítő próbák arra szolgáltak, hogy a fiatalok alaposan begyakorolják a szving, a charleston mozdulatokat, de a lindi hoppot is, melyet balkáni és jazz elemekkel kombinálnak.

– Sok munka, izzadság és öröm, de legfőképp munka van mögöttünk – hangsúlyozta Figura Terézia, a diákszínpad vezetője, aki a minapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy az előadás ötlete egy műhelymunka eredménye, melyet Bóbis László tartott a gyerekeknek. A színpadra lépő gyerekek szinte fele már játszott valamelyik előadásban, de sok az újonc is.

Emlékeztetett egyúttal a diákszínpad jubileumára, melyet ezzel az előadással ünnepelnek meg. A néhány pedagógus, valamint az Újvidéki Színház színészei által, 15 évvel ezelőtt megálmodott diákszínpad ennyi idő alatt több mint harminc előadást hozott létre, melyek közül Juhász Valéria alapítótag szerint talán a Valahol Európában volt a legkiemelkedőbb. Ez az előadás a tízéves jubileumra készült, ugyancsak Puskás rendezésében. Felejthetetlenek az Állati éjszaka, a Sok hűhó semmiért, az Özvegyek, Az ember tragédiája, a Yerma, a Mennék haza, de otthon vagyok című előadások. Hálátlan dolog felsorolni ki mindenki működött közre az elmúlt évek alatt a diákszínpaddal, hisz teljességre úgysem törekedhetünk, de Mess Attila, Szilágyi Nándor, Szloboda Tibor, Mezei Kinga, Nagypál Gábor, Ábrahám Irén, Mirjana Drobac, Gyenes Ildikó, Majoros Róbert, Német Attila, Béres Márta, Erdély Andrea, Hajdú Tamás, Crnković Gabriella, Rencsár Kármen, Lénárd Róbert neve hadd álljon itt, ezúttal is.