2024. július 16., kedd

A Folklór napja

Szeptember 23-án bárki csatlakozhat az eseményhez

Az első alkalommal megrendezésre kerülő Folklór napja az Európai Unió MusicAIRE támogatásával, az European Folk Network (EFN) tagszervezetinek koordinálásával valósul meg idén először szeptember 23-án, hagyományteremtő céllal. A Hagyományok Háza a Magyar Állami Népi Együttes Nagyvárosi Vándorok című produkció bemutatójával, valamint tánctanfolyammal és táncházzal regisztrált a jeles eseményre.

A Folklór napja (European Folk Day) az EFN kezdeményezésére indul el azzal a céllal, hogy összekapcsolja az európai néphagyománnyal foglalkozó szervezeteket az előadó-művészet, a zene, tánc és a hagyományos mesemondás területén.

A kezdeményezéshez a néphagyományhoz aktívan kapcsolódó személyek csatlakozhatnak, online vagy személyesen. Egyéni, zenekari, egyesületi, közösségi vagy intézményi résztvevőket is várnak; a részvételhez nem szükséges az European Folk Network tagjának lenni.

Csatlakozni lehet egyénileg, saját tartalmak megosztásával a közösségi médiában az #europeanfolkday hashtag használatával, de fesztiválként is, ha olyan előadók a fellépők, akik a néphagyományhoz kötődnek, és így a produkció részese lehet egy nemzetközi kommunikációnak.

Az európai Folklór napja „általad, érted, értünk" van, ennek szellemében a részvétel nyitott, bárki, bárhol csatlakozhat az eseményhez.

A Hagyományok Háza a Magyar Állami Népi Együttes Nagyvárosi Vándorok című produkció bemutatójával, tánctanfolyammal és táncházzal regisztrált a Folklór napjára, egyúttal munkatársai felajánlják segítségüket a csatlakozás technikai részleteihez és egyéb felvetődő kérdésekben.

Segítő információk: kabinet@hagyomanyokhaza.hu

Általános információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/programok/folklornapja