2024. június 30., vasárnap

Filmfesztivál Zomborban

A Laza Kostić Kultúrközpont hatodik alkalommal tartja meg a Zombori Filmfesztivált. Az eseményre július 11. és 14. között kerül sor.

A fesztivál programját olyan hazai és régióbeli filmek alapján alkotják, amelyek az előző évben nagy érdeklődést váltottak ki a közönség körében.

Fesztivál előtti program július 10-én 18 órától a Képzeletbeli barátok című családi film vetítése lesz a Laza Kostić Kultúrközpont mozitermében, valamint a július 11-én este fél 7-kor megnyíló Bata 90 képben című fotókiállítás a Kultúrközpont Galériájában.   

Az ünnepélyes megnyitó július 11-én este fél 9-től zajlik a Városháza átriumában.  

Ksenija Janković fesztiváligazgató a helyi médiumoknak adott nyilatkozatában egyebek mellett elmondta, az idei eseménysorozatra új kezdetként tekintenek, amely a terjeszkedés szándékától átitatottan, a megújuláson keresztül visszatalál az eredeti elképzeléshez, amely szerint a Pannon-térség és a Duna-táji régiók országainak fesztiválja kell legyen.  

Az idei szlogen: Nije lako, kad si mlad.  A versenyprogram válogatást Dejan Dabić végzi.

A fesztivál látogatóit a filmes produkciók mellett várják különböző kísérő programok, így könyvbemutatók, szakmai műhelyek is. 

A fesztivál, július 14-i ünnepélyes lezárását, és a szakmai díjak átadását követően filmzenei koncertet tartanak, Mina Lazarević színművész előadásában.  

A Zombori Filmfesztivál programjai ingyenesen látogathatók. Helyszínéül szolgál majd a városháza átriuma, a Zombori Népszínház, a Cafe des Arts kertje, a zombori Városi Múzeum udvara. Továbbá kísérő programokat tartanak a Megyeházán is.   

Nyitókép: A fesztivál plakátja