2024. szeptember 4., szerda

Dzsesszcsemege a Kalemegdanon

A pancsovai Nagy József és a Vasil Hadžimanov vezette Berklee All Stars Serbia koncertje

A dzsesszkedvelők számára emlékezetes csemegének ígérkezik Nagy József és a Berklee All Stars Serbia Band július 12-ei, szombati koncertje Belgrádban. A kultikus kalemegdani klub, a Barutana ad otthont a pancsovai születésű hegedűvirtuóz Nagy és a Vasil Hadžimanov (billentyűs), Vladimir Samardžić (basszusgitár), Branko Popović (dob) összetételű bandnek. A 21 órakor keződő koncert előzenekara a Rastko Obradović-trió lesz. A szervezők a szerb főváros idei nyári legnagyobb dzsesszeseményeként hirdették a koncertet.

Nagy József ötévesen ismerkedett meg a hegedűvel, most neves dzsesszhegedűsnek, zeneszerzőnek és előadónak számít. Azon kevés hegedűművész közé tartozik, akik a modern zenében találták meg helyüket, és muzsikájuk könnyen feliserhető, egyedi hangzású. A Berklee Collage-en diplomált 2003-ban, első szólóalbumát pedig 2009-ben adta közre Digital World címen. Eddigi karrierje során olyan neves muzsikusokkal működött közre, mint Nigel Kennedy, Joey DeFrancesco, Nuno Bettenc, Gary Cherone, Fred Buda, David Hull és sokan mások. Nagy-Bostonban él, nyolc éve hegedűtanárként is dolgozik, saját zeneműhelye van. Legacy 5 by Petr Novotny típusú hegedűn muzsikál.

A Berklee All Stars Serbia együttes Nagy József kezdeményezésére állt össze. A szombati belgrádi koncerten Nagy szerzeményei mellett saját műveiket is előadják, és a jelekből ítélve a dzsessztől a hard rockig sokféle hangzással megörvendeztetik a zenekedvelőket.

Az 500 dináros belépőjegyet az Eventim és a Gigstix elárusítóhelyein lehet beszerezni, vagy az Eventim.rs és a Gigstix.com honlap által.