2024. szeptember 4., szerda

Nem vagyunk cukorból

A kisebb-nagyobb esőzések sem gátolták meg az exitelőket a bulizásban

A fenyegető eső sem akadályozta meg a szórakozni vágyókat a bulizásban az Exit fesztivál első, csütörtök esti napján a péterváradi várban.

Tették a fesztiválozók mindezt a kissé megkésett kapunyitás ellenére, a kialakult hatalmas tumultus és egyéb technikai problémák miatt ugyanis fél órával később kezdtél csak meg a vendégek beeresztését a tervezett hét óránál.

Tegnap este (Main Stage) a belgrádi Eyesburn zenekar énekesének (Kojot) szólóprojektuma, a Hornsman Coyote névre hallgató formáció nyitotta meg a sort a fesztivál nagyszínpadán. Kicsivel több mint egy órás műsoruk után a fesztivál nyitóceremóniája következett, amelyet ebben az évben Es Devlin tervezett, aki egyebek között a 2012-es Londoni Olimpiai Játékok záróünnepségének megrendezéséből is kivette a részét.

A Main Stage tegnap esti programjában szerepelt a brit popzene egyik legendás csapata, a Pet Shop Boys. A formációt a közönség leginkább a New York City Boy c. dalukról és a Go West c. feldolgozásukról ismerheti a szélesebb közönség. A banda koncertje monumentális fény- és hangtechnikát vonultatott fel, ezzel mindenféleképp felhelyezték a lécet az őket követők számára.

A brit formációval egy időben lépett fel az Explosive Stage hétfői nagy kedvence is, az amerikai Death Before Dishonor. Az összegyűlt közönség szinte itta a bostoni kemény zenét, ami szemmel láthatóan ínyére is volt a tengerentúli formációnak, hiszen minden egyes eljátszott dal után megjegyezték, hogy a szerbiai közönség nemcsak a legőrültebb, hanem a leghálásabb tömeg is.

A banda egyébként egyaránt szemezgetett a korai és a legújabb albumainak anyagából is, ezzel téve változatossá a bő egyórás fellépést. Őket – a szintén amerikai – Madball együttes követte volna, ámde az országhatáron felmerült problémák miatt el kellett napolniuk a fellépést.

A legkitartóbbak számára is tartogatott kellemes zenei meglepetéseket a fesztivál. Példaként szolgálhat a brit Dub FX fellépése. Ők az Exit megkezdése előtt Újvidék központjában egy rögtönzött produkcióval szórakoztatták a nagyérdeműt. Hasonlóan izgalmasnak ígérkezett a fővárosi S.A.R.S. együttes koncertje is, amely hajnali negyed négykor kezdődött a Fusion Stage-en.

A hétvégén vasárnappal bezárólag rendkívüli élmények várják az exitelőket.