2024. szeptember 4., szerda

Ária és dalest Kúlán

Nem mindennapi eseményre jött össze a minap Kúla és a környékbeli települések nagyszámú közönsége. Ebben a térségben egyedülálló és igencsak ritka rendezvénynek adott otthont a helyi színházterem. Városunk szülöttje, Baracskai Judit, a szegedi Zeneművészeti főiskola harmadéves hallgatója önálló ária és dalest keretében köszönte meg szüleinek, a kúlai Alapfokú Zeneiskola oktatóinak, valamint minden ismerősnek, barátnak, hogy támogatták zenei pályafutásán, és hozzájárultak elért sikereihez. A telt házas előadás alatt elhangzottak R. Strauss-, Mozart-, Puccini-, Händel-darabok Judit előadásában, amit a nagyérdemű minden alkalommal vastapssal jutalmazott.

A műsor alatt, mint meghívott vendégek, fellépett még prof. Dr. Temesi Mária – operaénekes, a Magyar Állami Operaház nagykövete, Koczka Ferenc, a szegedi Nemzeti Színház karmestere – a szegedi Tudományegyetem tanára, egyben Judit mentora és Szélpál Szilveszter, a szegedi Nemzeti Színház magánénekese. Nagy sikert aratott Baracskai Judit és Szélpál Szilveszter duettje is, amikor Mozart Varázsfuvoláját keltették életre.

Az ária- és dalest önkéntes adománygyűjtő est is volt, a befolyt összeget Judit egy portugáliai énekversenyre történő nevezéséhez ajánlották fel a szervezők, azaz a kúlai Rotary Club és a szegedi Marbell Art Színház és Zenei Ügynökség.