2024. szeptember 4., szerda

Bárdos Kórusfesztivál Nagybecskereken

Vasárnap, május 10-én a nagybecskereki  Nepomuki Szent János Székesegyházban az Emmanuel kamarakórus szervezésében megrendezésre kerül a XIV. Vajdasági Bárdos Kórusfesztivál. Ez az esemény immár egymás utáni harmadik alkalommal zajlik itt, Nagybecskereken, és része a XXXIX. Bárdos Lajos Zenei Hetek nagyszabású kórustalálkozóknak Magyarországon és a Kárpát- medencében.
Az idei Kórusfesztivál résztvevői a már említett nagybecskereki Emmanuel Kamarakórus Konrád Emma karnaggyal, a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórus Tolnay Ilona vezetésével, és a temesvári Exultate kórus Bajkai-Fábián Róbert karvezetővel. Az esemény délelőtt a 10 órai szentmisével kezdődik, melyen a három kórus közösen énekli Bárdos Lajos Missa Tertia c. miséjét, majd ezt követően 11 órakor  a Kórusfesztivál keretében a három kórus külön-külön egy rövid önálló koncertet ad.
A Kórusfesztivál  fő támogatója Nagybecskerek önkormányzata, s a rendezvényt támogatja a Bethlen Gábor Alap és a Nagybecskereki plébánia hivatala. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.