2024. október 7., hétfő

A Zenta és a C. zvezda

ASZTALITENISZ
Zenta országos bajnok leányifjúsági csapata, balról jobbra: Makszuti Anetta, Tóth Éva és Gyurcsik Aliz

A múlt hétvégén rendezték meg az országos páros csapatbajnokságot az ifjúsági korosztály részére, amelyben a Zenta leánycsapata és a C.zvezda fiúegyüttese nyert. A zentai lányok igazából csak a topolyaiakkal voltak „partiban”, hiszen a döntő mérkőzésig mindkét gárda veretlenül menetelt, de a fináléban sem történt meglepetés, hiszen a Gyurcsik Aliz, Makszuti Anetta, Tóth Éva összetételű vendéglátók a Fenyvesi Anna Zsófia, Truzsinszki Viktória, Tóth Klaudia felállítású topolyaiakat is csakúgy 3:0-ra verték meg, mint előzőleg a többi csapatot.

A további sorrend: 3. Dunacséb, 4. Csóka, 5. Banat, 6. Beočin.

A döntő részeredményei: Gyurcsik–Fenyvesi 3:2, Makszuti–Truzsinszki 3:1, TóthÉ.–TóthK. 3:0.

A fiúk versenyét Nagybecskereken rendezték meg, s mivel kilenc csapat jelentkezett, így három csoportban zajlott a küzdelem. A döntést a három győztes „rendezte le”, amelyben a belgrádi C.zvezda izgalmas mérkőzéseken diadalmaskodott a Stenes, illetve a Kikinda csapata felett. A győztes gárda összeállítása: Vladimir Radonjić, Luka Džuković, Ivan Takač.

Csantavéri házidöntő

Véget ért a XVIII. Gladiolus Liga Zentán

Az egyéni és a páros döntőkkel a közelmúltban befejeződött a XVIII. zentai amatőr asztalitenisz-verseny, amely a Gladiolus Liga nevet viseli. Az egyénit, kisebb meglepetésre, a Csantavér csapat tagja, Petkovics Győző nyerte meg, aki a fináléban klubtársát, Kocsis Ferencet győzte le 3:1-re. A harmadik nagy meglepetésre az adai Zaj Attila lett, aki a bronzmeccsen Makszuti Ádámot múlta felül.

Párosban az „ifik” győztek, első a Makszuti, Nemes kettős, második a Petkovics, Kocsis duó, harmadik a Törteli, Monyák páros, míg a negyedik helyen Fejős és Erdélyi végzett.

A díjakat a Zenta egykori kiválósága, Fehér Gabriella adta át.

Balról jobbra, állnak: Monyák, Törteli, Sütő, Veréb (szervező), Petkovics, Zaj, Kovács (szponzor), Erdélyi, Nemes, Fehér Gabriella, Fleisz és Stojkov (a B liga bajnokai), Mellik. Guggolnak: Kocsis és Makszuti