2024. október 7., hétfő

A C. zvezda a bajnok!

ASZTALITENISZ

A várakozásoknak megfelelően a belgrádi Crvena zvezda nyerte meg a szerbiai féfi Szuperligát, miután a döntő harmadik mérkőzésén 5:5-ös döntetlent játszott a nagybecskereki Banattal. A fővárosi együttes az első találkozón Belgrádban 6:3-ra nyert, a második mérkőzésen azonban 6:4 arányú vereséget szenvedett, így a harmadik mérkőzésen dőlt el a bajnoki cím sorsa. A C. zvezda együttesének, amelyet a temerini Pető Zoltán, a magyarországi Marsi Márton, a zentai Vladimir Radonji ć és a belgrádi Vladimir Mari ć alkot, a döntetlen is elég volt vasárnap délután, s amikor Pető legyőzte Smilji ć et, s 5:2-re növelte a piros-fehérek előnyét, akkor már kezdődhetett az ünneplés, így a többi találkozót le se játszották.

A tegnapi mérkőzésen Pető és Radonjić is két-két meccset nyert, Marsi pedig egy győzelemmel járult hozzá a fővárosi együttes sikeréhez. A legizgalmasabb mérkőzést Pető játszotta, aki az első játszmát elveszítette Petkov ellen, a másodikban pedig 10:1-ről (!) fordított, s mint később kiderült, ez a győzelem kulcsfontosságú volt a bajnoki cím megszerzésében.

Férfi Szuperliga, döntő, harmadik mérkőzés: Crvena zvezda–Banat 5:5

Részeredmények:Marsi–Đ. Borčić 1:3,Pető Z.–Petkov 3:2, Radonjić–Smiljić 3:0, Pető–Borčić 0:3, Marsi–Smiljić 3:0, Radonjić–Petkov 3:1, Pető–Smiljić 3:0, Radonjić–Borčić 0:3 – k.n., Marsi–Petkov 0:3 – k. n., Pető/Marsi–Borčić/Petkov 0:3 – k. n.

Kezdődik a női döntő

Miután vasárnap befejeződött a férfi Szuperliga, hétfőn elkeződőik a női bajnokság döntője, amelybe az alapszakasz második helyezettje, a Topolya, és a negyedik helyen végző Zenta jutott be. Az elődöntőben a topolyaiak magabiztosan, kettős győzelemmel nyertek a belgrádi Stari Grad ellen, míg a Zenta az alapszakasz győztesét, a 18 mérkőzésen 18 győzelmet jegyző, újvidéki Vojvodinát búcsúztatta: az első mérkőzésen 5:5-ös döntetlen született, a visszavágón a zentaiak kihasználták a hazai pálya előnyét, és 6:2-re győztek.

Az első mérkőzést hétfőn 19 órai kezdettel rendeznek a topolyai általános iskola tornatermében, s a hazaiak abban bízhatnak, hogy a kiváló formában levő, felnőtt válogatott Molnár Mónika ezúttal is megnyeri mindhárom mérkőzését, a két fiatal, Fenyvesi Anna Zsófia és Truzsinszki Viktória pedig a három-három egyénijéből még három mérkőzést nyer. Czini Gábornak, a Topolya edzőjének nincs választási lehetősége, biztos, hogy ezt a három játékost nevezi majd a döntőre, nem úgy Mellik Zoltán esetében, akinek igen sok kombinációja lehet, hiszen öt játékos (Gyurcsik Aliz, Makszuti Anetta, Tápai Éva, Tóth Éva, Tőke Márta) áll rendelkezésére, azzal, hogy közülük csak négyet nevezhet be egy meccsre. A zentaiak mellett szól még, hogy az utóbbi nyolc évben mindig döntőt játszott a csapat, s ebből hatot megnyert, s a jelenlegi játékosoknak is van már bajnoki címük, vagyis rendelkeznek tapasztalattal, hogyan kell megnyeri egy finálét. A topolyaiak pedig abban reménykedhetnek, hogy a 2009/2010-es idényben kétszer játszottak a Zentával és egyszer sem kaptak ki: Zentán 5:5, Topolyán pedig 6:4 volt az eredmény.

Az idény elején Czini nagyon visszafogottan és túl szerényen nyilatkozott a tervekről, hiszen a bennmaradást jelölte meg célul, míg Zentán a négy közé jutás volt az elsődleges feladat. Mindkét csapat túlteljesítette az elvárásokat, s hétfőn kiderül, ki kerül egy lépéssel közelebb a hőn áhított bajnoki címhez. A második mérkőzést szerdán, 17 órai kezdettel rendezik Zentán.