2024. október 7., hétfő

Óvatosan a vuvuzelával!

Pénteken 16 órakor a Dél-afrikai Köztársaság–Mexikó találkozóval kezdődik a XIX. Labdarúgó-világbajnokság, amelynek részletes programját a csütörtöki újság 13. oldalán találhatják, a pénteki lapban pedig a világbajnokság mérkőzéseinek otthont adó tíz stadiont mutatjuk be.

Árok Ferenc kollégánk néhány napja Ausztráliából küldte jelentéseit, s ígéretet tett arra, hogy amint megérkezik a Dél-Afrikába, és számítógép közelbe kerül, azonnal megosztja élményeit a Magyar Szó olvasóival, akik mától egészen július 11-ig, vagyis a világbajnokság végéig három oldalon szemezgethetnek a sporthírek között.

Ami a vuvuzelát illeti, amely a dél-afrikai mérkőzések elengedhetetlen kellékének számít, az eredetileg ónból, majd műanyagból készült, egy méter hosszú levegőkürtből kiáradó fültépő zaj egy láncfűrész hangerejét is meghaladja, ezért a helyszínen levőknek nem árt odafigyelni, hiszen a maradandó halláskárosodás lehetőségével is számolni kell. A világbajnokságot televízión keresztül követőknek ettől nem kell tartaniuk, úgyhogy holnaptól bömbölhet a tv, hiszen: KEZDŐDIK A VILÁGBAJNOKSÁG!