2024. július 18., csütörtök
A HÉTVÉGE SZTÁRJA

Mauro Icardi

Az, hogy nem sokat hallottak még rovatunk mai főhőséről, nem meglepő, elvégre egy még mindig csak 19 éves fiatalemberről van szó, akiről azonban a jövőben vélhetően mindenki tudomást szerez majd, ha megtartja jelenlegi formáját hosszabb távon is. Igaz, hogy a hétvégén Lionel Messi is mesternégyes lőtt a Barcelona színeiben, de mi úgy ítéltük meg, hogy egy másik argentinnak, a Sampdoria színeiben játszó Mauro Icardinak egy meccsen elért négy gólja nagyobb hír, szokatlanabb esemény, a katalánok zsenijétől viszont szinte megszokott teljesítmény.

Mauro Icardi 1993. február 19-én született az argentínai Rosarióban, de nem itt nőtt fel, hanem Spanyolországban, szüleivel ugyanis 6 éves korában átköltöztek az Ibériai-félszigetre. Labdarúgó-pályafutását a Vecindario nevű egyesületnél kezdte, a különböző ifjúsági kategóriákban több mint 500 gólt szerzett. Nem is csoda, hogy megpróbálta magához csábítani számos spanyol és európai klub – bejelentkezett érte a Valencia, a Sevilla, a Deportivo La Coruña, az Espanyol, az Arsenal, a Liverpool és a Real Madrid is, de ő végül a Barcelonát választotta, amellyel 2013-ig szóló szerződést kötött. A 2008/2009-es idényben a Barca U17-es csapatába került, majd nem sokkal a Sampdoriába való 2011. januári kölcsönadása előtt az U19-es csapat tagja lett. 2011. január 11-én ugyanis kölcsönszerződést írt alá a genovai egyesülettel, ami a szezon végéig szólt volna. Igen ám, de Icardi olyan jól teljesített a Sampdoria ifjúsági együttesében – 19 meccsen 13 gól –, hogy a klub vezetői a végleges megszerzése mellett döntöttek. 400 000 eurós kivásárlási opciójukkal éltek, így 2011 júliusában Icardi 3 évre elkötelezte magát az akkor épp a Serie B-ben viaskodó együtteshez. Első mérkőzését a Sampdoria első csapatában 2012. május 12-én játszotta, csereként lépett pályára a 75. percben, és 10 perccel később megszerezte első profi gólját is, amivel a Samp 2:1-re megnyerte a Juve Stabia elleni találkozót.

Ebben a szezonban 7 találatnál jár a Serie A-ban, a novemberi városi rangadón talált be a Genoa ellen, majd január 6-án duplázott a Juventus elleni idegenbeli siker során – csapata mindkét gólját ő szerezte –, ezen a hétvégén, mint ahogy azt már a felvezetőben is elmondtuk, mesternégyessel terhelte meg a Pescara kapuját a 6:0-ra megnyert bajnoki során. Ha így folytatja, azon sem lepődnénk meg, ha a közeljövőben egy nagyobb csapatnál kötne ki, pl. a Barcelona visszavásárolná egykori ifistáját.

NÉVJEGY

Név: Mauro Emanuel Icardi Rivero Fonseca Nacimiento

Születési idő: 1993. február 19.

Születési hely: Rosario (Argentína)

Poszt: csatár

Klubjai: Sampdoria (2011–)

Mérkőzések/gólok: 18/8