2024. július 18., csütörtök

Sport határok nélkül

DIÁKSPORT

Muzslya volt a házigazdája a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság délvidéki döntőjének pénteken, amelyen 250 elemista és középiskolás mérte össze ügyességét és tudását kézilabdában, labdarúgásban és sakkban. A vendégeket a Lehel Sportközpontban Hallai Zoltán a Szervó Mihály ÁI igazgatója, tanácselnök üdvözölte, a nyolcadik alkalommal megrendezett találkozót pedig Csíkos János tartományi ifjúsági és sporttitkárhelyettes nyitotta meg.

Kézilabdában a muzslyai lányok nyertek

Az általános iskolás sakkozó fiúk versenyét a zentai Kecskeméti Árpád nyerte, a második Világos Emil (Ada) a harmadik pedig Berec Ádám (Zenta) lett. A lányok versenyét az úgyszintén zentai Mila Šoklovački nyerte, a második Kecskeméti Krisztina (Zenta), a harmadik pedig Miklós Adél (Gunaras) lett. A középiskolások mezőnyében a zentai Ágoston Áron győzött, a második Molnár Gábor Roland (Zenta), a harmadik pedig Kaszás Viktor (Zenta) lett. A lányok versenyében a tornyosi Lőrincz Renáta gyűjtött legtöbb pontot, a másodikként pedig Kalmár Mónika (Gunaras) végzett.

Labdarúgásban a középiskolások versenyét a nagybecskereki Műszaki Szakközépiskola csapata nyerte (Jászberényben folytatják a versenyt, és ha továbbjutnak, akkor június utolsó vasárnapján a Ferencváros stadionjában léphetnek pályára). A második az adai Műszaki Szakközépiskola lett (ők Pápán folytatják). Az általános iskolák tornáját a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj iskola csapata nyerte (Csongrádon folytatják). A második a zentai Stevan Sremac iskola csapata, a harmadik a muzslyai Szervó Mihály iskola, a negyedik az adai Cseh Károly csapata, az ötödik pedig a székelykevei Petőfi Sándor ÁI csapata lett (ők „szabadkártyás” csapatként Fonyódon kapnak esélyt). Női kézilabdában csak az általános iskolás csapatok vetélkedtek. A győztes a muzslyai Szervó Mihály csapata lett, másodikok az adai Cseh Károly iskola kézilabdázó lányai, harmadik a zentai Stevan Sremac iskola, a negyedik pedig a horgosi Október 10. csapata lett.

A labdarúgáson kívüli sportágakban továbbjutók záróversenye novemberben lesz Kőszegen.